SoftServe передав 4 тонни засобів індивідуального захисту лікарям у 7 містах України

social-preview-banner-colored-3@2x

Одразу після оголошення карантину SoftServe анонсував про рішення скерувати 10 млн грн на підтримку медичних закладів у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Гроші перерахували у корпоративний Благодійний фонд «Відкриті очі» та скерували на вирішення нагальних медичних потреб у семи містах України, де розташовані офіси компанії. Паралельно, працівники компанії зібрали ще близько 3 млн гривень, а на сайті Фонду кожен охочий може перерахувати кошти на проект Нокаутуймо COVID-19, де вже зібрано близько 800 тис. грн пожертв.

У фокусі Фонду опинилися опорні та лікарні для прийому “другої хвилі” хворих, куди скеровують пацієнтів з підозрою на коронавірус.

«Ретельно проаналізувавши ситуацію, досвід інших країн та статистику МОЗ, згідно з якою кожен четвертий хворий – це лікар, ми прийняли рішення скерувати усі зібрані кошти, а це близько 14 млн гривень, на якісний захист для медичних працівників, та апарати ШВЛ, яких критично не вистачало в Україні на момент початку пандемії ”, - наголошує співзасновник та член Ради директорів SoftServe та голова БФ «Відкриті очі» Тарас Вервега.

kyivcovid

Фонд придбав та за підтримки волонтерів SoftServe передав 19-ти лікарням Києва, Дніпра, Харкова, Івано-Франківська, Львова, Чернівців та Рівного понад 4 тонни (близько трьохсот ящиків) захисних комбінезонів та окулярів. Засоби індивідуального захисту були доставлені з Гуанчжоу, Нінгбо та Тяньіні і відповідають тому ж рівню захисту, що уханські лікарі використовували під час першого спалаху Covid-19.

«Під час закупівель ми натрапили на неабиякі виклики - на доставку певного обладнання потрібно чекати до травня-червня (почали кампанію ми - в середині березня). Були випадки, коли країни закривали експорт товарів медичного призначення, а в нас вже були договори на етапі підписання з постачальниками з тих країн і, врешті, нам потрібно було починати пошуки постачальника, з сертифікатами якості та усіма необхідними документами, спочатку, - розповідає Вікторія Міщук, в.о. директора БФ “Відкриті очі”. - На сьогодні, нам вдалося закрити  частину нагальних потреб у засобах захисту та придбати експрес-тести на Covid-19. Більшість цих засобів ми вже передали, решту передаємо зараз у лікарні семи міст України.”

chercovid

Загалом на даний момент Фонд придбав та передав медичним установам: 

  • 2 апарати ШВЛ (виробник “Блізар”, Україна)
  • 11 500  масок респіраторного типу (країна - виробник Україна)
  • 7 500 костюмів індивідуального захисту для лікарів (країна - виробник Китай)
  • 4 000 захисних окулярів (країна - виробник Китай)
  • 1 000 масок респіраторного типу 3М (країна - виробник США)
  • 600 медичних лікарських костюмів
  • 1 860 тест-систем (типу “One Step Test COVID-19 IgG / IgM device”)

Працівники SoftServe також допомагають органам місцевого самоврядування та державним установам розробити та впровадити технологічні рішення для боротьби з COVID-19. Прикладом такої допомоги стала розробка інтернет-платформи «STOP COVID-19» та чатботів для Львівської обласної ради, яку пізніше доповнили даними зі всієї України. Платформа містить вичерпну інформацію про перелік та контакти медичних установ із зазначенням контактів сімейних лікарів, а також  актуальну карту поширення Covid-19 в Україні.

Про SoftServe

SoftServe — провідна українська ІТ-компанія, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить в трійку найбільших ІТ-компаній України. Понад 8000 співробітників працюють у європейських та американських офісах компанії, що знаходяться у 12 країнах. Головні офіси компанії знаходяться у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце, Варшаві (Польща).

Про Благодійний Фонд «Відкриті очі»

Заснований у 2014 році при компанії SoftServe Благодійний фонд «Відкриті очі» на початку відігравав роль внутрішнього майданчика для збору коштів та реалізації благодійних проектів працівників компанії, до яких вони долучались як волонтери. У 2017 році фандрейзингова платформа Фонду www.openeyes.org.ua стала відкритою для зовнішніх донорів. З цього часу не лише працівники SoftServe, але й усі охочі мають можливість долучатися до фінансування благодійних ініціатив Фонду.

Медіа-контакти

Марія Кучеренко
mkuch@softserveinc.com
+38-067-208-87-15

Яна Вербицька
yverb@softserveinc.com
+38-096-789-00-85